martes, 27 de mayo de 2014

BROWN RICE ITALIAN HERBS

Brown Rice- Italian Herbs

3 cups water
1 cup brown rice
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon cumin
1/2 teaspoon oregano
1/2 teaspoon italian seasoning
1 tablespoon olive oil
1-2 teaspoon garlic minced
 
In a pot boil the water. Down the heat to low and
add the rice and the rest of the ingredients.
Cover and cook for about 30-40 minutes or until tender.
Note; If your using instant rice reduce the water
and the cooking time. Enjoy!!!

domingo, 4 de mayo de 2014

FALAFEL BOWL



Falafel Bowl

1 lata garbanzos escurrida
1/2 taza cilantrillo
3-4 ajos
Comino a gusto
Sal a gusto
Pimienta a gusto
1/4 taza whole wheat flour
1 cucharada tahini

Añade los garbanzos, cilantrillo, ajo, comino,
sal y pimienta en un procesador de alimentos
hasta tener una mezcla arenosa. Transfiere a un
envase y agrega la harina y el tahini. Con las manos
une la mezcla. Forma los discos y colócalos en una bandeja
o plato y lleva al refrigerador por 15-20 minutos.
Calienta aceite en un sartén y fríe los discos hasta dorarlos
por ambos lados. Escurre el exceso de aceite colocándolas
en papel absorbente. Sirve en una cama de lechuga,
pepinos, tomates y pimientos.

**Hummus Dressing

2 cucharadas de Hummus
2 cucharadas vinagre balsámico
1 cucharadita de agua
Mezcla bien y utiliza como aderezo.
HUMMUS
Hummus
1 can chickpeas, drained and rinsed
2 garlic clove, smashed
Juice of 1 lemon
1/4 cup tahini
2 tablespoon water
1 tablespoon extra-virgin olive oil
1/2 teaspoon cumin
Pinch of Salt

Place garbanzos, garlic, half of the lemon juice,
tahini, water, olive oil, cumin and a pinch of salt
in a food processor, process until smooth.
If the hummus is too thick, pulse in more water,
a tablespoon at a time, until the desired consistency is
reached. Taste, adding more salt and lemon juice as
needed. To serve, place in a bowl and drizzle with olive
oil & smoke paprika (optional)